...για την παράδοση του τόπου μας. ...Συνταγές ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Μαθητές Οι μαθητές γράφουν...

Έθιμα της Τουρκίας. Γράφει η μαθήτρια της Β΄ τάξης Αλεξάνδρα Κυριακίδου.

Η Τουρκία είναι μια χώρα με κουλτούρα γεμάτη έθιμα ριζωμένα στηνκοινωνία της. Μερικά από αυτά μπορεί να είναι περίεργα για άτομα που δεν ταγνωρίζουν, καθώς είναι διαφορετικά από αυτά σε άλλες χώρες. Σε αυτό τοάρθρο, θα σας παρουσιάσουμε μερικά από τα πιο σημαντικά που τηρούνται μέχρι σήμερα.

“Ρίξτε νερό”

Όταν ένα άτομο πηγαίνει σε ταξίδι, είναι τυπικό να ρίχνεις νερό στο έδαφος, συνήθως αμέσως μετά το αυτοκίνητο. Δεν απαιτείται συγκεκριμένο δοχείο, μπορεί να είναι ένα ποτήρι, μια κανάτα κ.λ.π.

Αυτή η πράξη συμβολίζει την επιθυμία ότι το ταξίδι θα είναι ωραίο, ότι τόσο το ξεκίνημα όσο και η επιστροφή θα ρέουν ομαλά όπως και το νερό. Παρόλο πουμπορεί να είναι περίεργο, είναι μια πράξη που οι Τούρκοι όλων των ηλικιώνσυνεχίζουν να κάνουν, όταν ένα αγαπημένο άτομο ταξιδεύει.

“Γάμος”

Όταν δύο άτομα πρόκειται να παντρευτούν, το πρώτο βήμα είναι η πρόταση, οπότε η οικογένεια του γαμπρού πηγαίνει στη νύφη για να μιλήσει και να επισημοποιήσει τη συμφωνία. Μετά από αυτό, διοργανώνεται συνεστίαση στο ίδιο σπίτι για να ανακοινώσει ο γαμπρός τη δέσμευση και να δώσει στη γυναίκα ένα είδος δαχτυλιδιού αρραβώνων.

Την ημέρα πριν από το γάμο, οι γυναίκες οργανώνουν «χέννα» νύχτα. Σε αυτό,ζωγραφίζουν με χέννα τα χέρια και τα πόδια της νύφης, η οποία φορά ένακόκκινο πέπλο. Επιπλέον, χορεύουν και τραγουδούν τραγούδια με σκοπό νακάνουν την πρωταγωνίστρια της εκδήλωσης να κλαίει.

Η οικογένεια της νύφης είναι υπεύθυνη για την πληρωμή όλων των εξόδωνγάμου, αν και η οικογένεια του γαμπρού μπορεί να βοηθήσει.Από την άλλη πλευρά, πριν από την ημέρα της γιορτής, εκτίθεται επίσης ηπροίκα, που αποτελείται από ρούχα, κοσμήματα και αντικείμενα για το σπίτι.Πρώτα τοποθετείται στο σπίτι της γυναίκας και, αργότερα, στου άνδρα.

“Τέλος έτους και αργίες”

Η 1η Ιανουαρίου είναι επίσημη αργία στην Τουρκία λόγω της άφιξης τηςΠρωτοχρονιάς. Σε μεγάλες πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, διοργανώνονταιδιαφορετικά φεστιβάλ, αν και δεν είναι παραδοσιακός εορτασμός της χώρας.Δεν είναι τυπικό να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, τα οποία γιορτάζονται εντός των πλαισίων της κοινότητας του Πατριαρχείου.

Μια άλλη σημαντική ημερομηνία είναι η 23η Απριλίου, η Ημέρα του Παιδιού καιη Εθνική Κυριαρχία. Είναι ένα κόμμα στο οποίο είναι οι πρωταγωνιστέςπαιδιά. Είναι το παλαιότερο φεστιβάλ στον κόσμο αφιερωμένο σε αυτά, καθώςγιορτάζεται από το 1920.

“Μαγειρικές παραδόσεις”

Οι Τούρκοι τείνουν να έχουν πλούσιο πρωινό. Σταματούν για μεσημεριανόκαι βραδυνο γεύμα ως οικογένεια. Μεταξύ των διατροφικών τους συνηθειώνείναι να πίνουν τσάι όλη την ημέρα.

Η τουρκική κουζίνα είναι ποικίλη, ένας συνδυασμός μεταξύ αραβικής, περσικήςκαι ινδικής κουζίνας. Το ελαιόλαδο, τα λαχανικά, το κρέας και τα ψάριααφθονούν, αλλά το χοιρινό δεν μαγειρεύεται συνήθως.

Ο meze είναι τυπικά ορεκτικά που σερβίρονται meyhane, ένα είδος ταβέρνας. Μερικές φορές συνοδεύονται με το παραδοσιακό ρακί, ένα αλκοολούχο ποτό φτιαγμένο με γλυκάνισο. Μεταξύ των διαφορετικών συστατικών που βρίσκουμε σε αυτά τα πιάτα είναι η μελιτζάνα, το τυρί και το κοτόπουλο. Οι σούπες, ιδίως με γιαούρτι, είναι επίσης παραδοσιακές.

https://el.astelus.com/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CF%8C%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1/amp/