Ανακοινώσεις Δραστηριότητες-Εκδηλώσεις

Ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα την αναπηρία με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου

Ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα την αναπηρία διοργανώθηκε στις 30/11/2023 στο Εσπερινό ΓΕ.Λ. Κατερίνης, στο πλαίσιο  του Σχεδίου Δράσης που υλοποιείται το 2023-24 στο σχολείο με Άξονα «Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις -Σχεδιασμός και υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεων με τη μορφή της ετεροπαρατήρησης» και με αφορμή  την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας: «Διοργάνωση Εκδηλώσεων & Δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία».

Στη δράση, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και συγκεκριμένα με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) ΑΜΕΑ του Δήμου Κατερίνης συμμετείχε όλη η σχολική μας μονάδα και ομάδα  ΑΜΕΑ του ΚΔΑΠ. 

Το περιεχόμενο της επιμόρφωσης αφορούσε σύντομες εισηγήσεις και βιωματικό εργαστήριο με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση: α) στην προάσπιση του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και την κοινωνία, β) στην καταπολέμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων εντός της σχολικής κοινότητας και της κοινωνίας γ) στην αναγκαιότητα σεβασμού της μαθητικής και κοινωνικής ετερογένειας.

Πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικές με το θέμα και προγράμματα του Δήμου έγιναν από τα στελέχη του Δήμου Κατερίνης, την κ. Κατερίνα Σαμαλή, Κοινωνική Επιστήμονα, MSc – Συντονίστρια Παραρτήματος Ρομά του Δήμου Κατερίνης – Μέλος της επιστημονικής επιτροπής για τη Unicef στον Δήμο  και τον κ. Πέτρο Διαμάντη, Κοινωνικό Λειτουργό, MSc -Προϊστάμενο Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κατερίνης, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. 

Το βιωματικό εργαστήριο συνεκπαίδευσης συντόνισε η εκπαιδευτικός κ. Κρυσταλλένια Κυριτσοπούλου με δραστηριότητες αλληλεπίδρασης των μελών των δύο φορέων, με επίκεντρο χορευτικό με την υποστήριξη της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κας Σμαρώς Κατσαβούνη, σε μουσική υπόκρουση χορωδίας παιδιών ΑΜΕΑ από εκπαιδευτική έκδοση[i]

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κ. Γεώργιος Μακρής, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την τιμή να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της δράσης και να συμμετάσχει ενεργά σε κάθε φάση, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Παναγώτης Αλεκάκης, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κατερίνης κ. Πέτρος Διαμάντης και η Πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου κ. Ελένη Σιδηροπούλου. Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά του ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Κατερίνης και τους/τις εκπαιδευτές τους για τη θετική ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας και τη συμβολή τους στην επιτυχία της δράσης και το πολύ καλό κλίμα της δραστηριότητας.


[i] Μπίνιας, Ν. & Χαρίσης, Α. (2017). Ναι στο σχολείο-Ναι στη Ζωή: Βιωματικές δράσεις στο σχολείο και στη φύση για εκπαιδευτικούς και μαθητές, DVD. Κατερίνη: ΕΕΕΕΚ Κατερίνης. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *